Akupunktúra a Medicenterben

"ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK"

Medicenterben kellemes környezet várja a gyógyulni vágyókat. Udvarias, kedves kiszolgálással igyekszünk kedveskedni vendégeinknek. Nálunk mindig a páciens az első, a legfontosabb!

A beteg számára optimális terápiát kínálunk a belgyógyászat és a hagyományos kínai orvoslás ismeretei alapján, főként az akupunktúra alkalmazásával.

Az akupunktúra egy határterületi tudomány, amely a működési zavarokat gyógyít és sok esetben korábbi fázisban kezeli a betegséget, mint a nyugati orvoslás. Így kevesebb gyógyszert kell szedni. Nem használ megterhelő kezeléseket, és sok esetben olyan problémákat is meg tud oldani, amelyet a nyugati orvoslás csak más módon, hosszadalmasabban, vagy nem képes (pl. vastagbélgyulladás, allergia, stb./

Ezt a holisztikus, ötezer éves tradicionális kínai orvoslás alapjain nyugvó módszert, kezelést ajánlunk Önnek, egészségügyi problémája csökkentésére, vagy megoldására. Az akupunktúra nem csoda gyógymód, egy lehetőséggel több, mellyel segíthetünk betegeinken.

Rendelőnkben hagyományos kínai orvosi terápiás módszereket alkalmazunk, akupunktúrával, talpmasszázzsal, köpöly és moxa terápiával.

A hagyományos kínai orvoslás a szelíd gyógymódok közé tartozik - nem alkalmaz olyan technikákat és beavatkozásokat, melyek káros mellékhatásokkal járnak, elsősorban a test és szellem energetikai egyensúlyának, a jin és a jang egyensúlyának visszaállítására törekszik.

Ha valaki beleolvas a tűszúrásos gyógykezelés szakirodalmába, az az érzése támad, hogy az minden betegségre jó. Ez így van, de mégsem egészen. Az akupunktúra valójában a fájdalom elleni harcban a legjobb. Nagyszerű a hatása ízületi vagy ideggyulladás, a háti, nyaki izmok fájdalma, ínhúzódás esetén. Óriási segítség a fogyni vágyóknak. Kitűnően használ az alkohol, nikotin és drogok szenvedélyétől való megszabadulásban. Segít a belgyógyászati-, emésztő-, légző-, kiválasztó-, idegrendszeri-,mozgásszervi, és immunrendszeri (pl. allergia)stb. betegségek, nőgyógyászati panaszok, hangulatzavarok, gyermekbetegségek kezelésében is.

Egy kezelés után azonban ritka a gyógyulás, általában több kezelés szükséges. Akut esetekben a kezelések mindennaposak vagy más naposak, krónikus betegség esetén heti egy-két alkalommal történik. Egy gyógy kúra 7-15 kezelést tartalmaz. Amennyiben az ötödik kezelés után nincs javulás, nincs értelme, hogy tovább folytassuk az akupunktúrás kezelést, hiszen azt jelzi a szervezet, nem reagál erre a metodikára.

Ami nagyon fontos, hogy nem csak a panaszokat kezeljük, hanem a betegség okát próbáljuk megszüntetni. A kezelések és pontok száma, a kezelések sűrűsége, az ismétlődő vagy fenntartó kezelések minden beteg esetében egyedi javaslattól függ, tehát az akupunktúrás kezelés mindig egyedi, és a beteg mindenkori aktuális állapotához igazodik.

A diagnózis a beteg leleteinek figyelembevétele mellett a pulzus, nyelv és egyéb tünetek megvizsgálásával és értelmezésével történik. A szakképzett és tapasztalt orvos számára a beteg már önmagában is fontos információt közöl, amit az orvos kikérdezéssel és vizsgálatokkal pontosít.

Orvosi műszereink eszközeink szigorú szabványok szerint sterilizáltak.

Rendelőnkben alkalmazott terápiák:

akupunktúra / test és/vagy fül/ , köpölyözés, moxa terápia, talpmasszázs, igény szerint kínai gyógynövények vagy ezek kombinációjának alkalmazása.
 

Terápiás lehetőségek:

 • izületi fájdalmak és egyéb fájdalom szindrómák
 • pszichiátriai jellegű panaszok, stresszoldás
 • alvászavarok
 • fejfájások
 • szédülések
 • gyakori megfázások, légúti betegségek
 • immunerősítés
 • különböző allergiás megbetegedések
 • hasi panaszok, fájdalmak
 • bőrbetegségek
 • meddőség, impotencia, klimaxos panaszok
 • szenvedélybetegségek (alkoholizmus, dohányzás, játékszenvedély)
 • elhízás kezelése

SZEGED MELLETT MÁR KISTELEKEN IS…

A Dr. Sipos Tibor irányításával működő természetgyógyászati szakcsoport a Kisteleki Gyógyító Intézetben is megkezdte gyógyító tevékenységét. Rendelési időben, bejelentkezés alapján várjuk pácienseinket.