Kisteleki Egynapos Sebészet

Csongrád megyében Kisteleken a szakorvos rendelőintézet épületében 2007. november 05-e óta működik az egynapos sebészeti részleg. A Kisteleki Nappali Kórház Kft.keretében ma már számos olyan sebészeti beavatkozás végezhető el, amely nem igényel egy napnál hosszabb kórházi benntartózkodást a gyógyulni vágyóktól. A modern sebészet, a fejlett aneszteziológia, az orvostechnika fejlődése új ágazatot hozott létre a betegellátásban. Ez a nappali kórház, mely az ambuláns betegellátás és a hagyományos kórházi ellátás között helyezkedik el.

Kanadában a „global payment system”, az USA-ban a DRG esetköltség átalány-rendszer bevezetése után széles körben terjedt el az egynapos sebészeti részleg. Kanadában a műtétek 40%-át ebben a rendszerben végzik, átlagosan a fejlett országokban a műtétek felét, 2/3-át lehet ezzel a módszerrel elvégezni. A társadalom és a beteg számára rendkívül nagy előnyöket jelent, hogy a műtétet követően gyorsabban térhet vissza munkájához az egynapos sebészeti beavatkozáson átesett páciens. 

Mindenkinek lehet olyan betegsége, amely csak kórházban gyógyítható. A bajban különösen rossz érzés, ha hosszabb időre el kell szakadni a megszokott környezetből. Egészséges érzés a honvágy, hiszen szeretteink közelségénél, biztató mosolyánál semmi sem segíti jobban a gyógyulást, ezért vágyunk mielőbb vissza otthonunkba.  A lehető legkorszerűbb sebészeti beavatkozások meghonosítása mellett ez a felismerés vezérli a Kisteleki Nappali Kórház minden munkatársát, hogy olyan körülményeket biztosítsunk betegeink számára, melyben úgy érezheti magát, mintha otthon lenne.

A 420 négyzetméteres kórházunk színvonala a XXI. századnak megfelelő. 
Felszereltsége:

  1. Steril klímával felszerelt színvonalas műtő

  2. két modern, klimatizált kórterem tv, wifi felszereléssel, tusolóval, wc-vel

  3. lift

  4. kávéautomata, teakonyha a hozzátartozók részére

  5. klimatizált váróterem tv-vel.

Emellett kimagaslóan képzett és tapasztalt szakemberek állnak rendelkezésre, ha az ön vagy szerettei betegsége csak műtéti úton orvosolható. Nappali kórházunk munkatársai minden esetben arra törekszenek, hogy a gyógyulásra vágyóknak sem a műtét előtt, sem pedig utána ne kelljen feleslegesen a kórházban tartózkodniuk, hanem minél előbb otthonukba távozhassanak.

Ápolási filozófiánk

Nappali kórházunkban elsődleges célunk a betegek szakszerű, hatékony, gyorssebészeti ellátása és magas szintű, empatikus ápolása, melyet az egynapos sebészet elveiben és gyakorlatában jártas személyzet végez. Az ellátás során a beteg biztonsága minden szempontnál fontosabb és elsőbbséget élvez. Az ellátás színvonala, a beteg biztonsága nem lehet alacsonyabb szintű, mint a hagyományos kórházi ellátás.

Kórházunkban biztonságos, tiszta és kényelmes környezetet tartunk fenn, törekszünk arra, hogy betegeink magas színvonalú és otthonos légkörben gyógyulhassanak. Erről a barátságos, megértő szakszemélyzet gondoskodik.

   

A beteget mindig, mint egyéniséget kezeljük. Tiszteljük nemzetiségét, hitét, kultúráját, és mindent megteszünk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akiknek nyelvi nehézségeik vannak.

Valljuk, hogy egységben az erő, hogy intézményünk minden tagja, legyen bármi is a szerepe vagy beosztása, egyaránt fontos, és hozzájárul a beteg magas szintű ellátásához. Személyzetünk biztosítja, hogy a beteg valamint a hozzátartozói is megkapják a beavatkozással kapcsolatos összes információt, valamint a szükséges fizikai és lelki támogatást.
Célunk, hogy képessé tegyük betegeinket az otthoni életbe való visszatérésre olyan gyorsan, ahogy csak lehetséges.