Manuálterápia

A manuálterápia (csontkovácsolás) több ezer éves múltra visszatekintő egészségmegőrző és helyreállító gyógymód. Manapság megváltozott életmódunk következtében egyre nagyobb szükség van erre a jótékony terápiára. Hatékony segítséget nyújt a szervezet öngyógyító képességeinek beindítására. A kezelés gyors, rövid, erőteljes, de nem fájdalmas mozdulatból áll, nyomogatással, csavarással, mozgatással állítja helyre a csigolyák eredeti helyzetét. Oldja az ízületek mozgáskorlátozottságát. Segítségével helyreállítható a szervezet harmonikus működése. Sokszor nem is gondolnánk, hogy esetleges belső szervi betegségeink kialakulását is vázrendszeri problémáink segítik elő. Néha egy nyakcsigolya milliméternyi elmozdulása is okozhat fejfájást, szédülést, memóriazavarokat. Fájdalomcsillapító, és egyéb tünet­elnyomó gyógyszerek, valamint egyéb rész­megoldások nem szüntetik meg a tünetek okát, csak elnyomják azokat, aminek következtében a problémák esetlegesen tovább súlyosbodhatnak. Ezzel szemben a manuálterápia a valódi okokat szünteti meg. Csontkovács fogások százai segítenek abban, hogy fájdalommentes, maradandó gyógyulási folyamatot indítsunk el. Preventív, megelőző alkalmazása is javasolt, mert időnként egy teljes kezelés egy egészséges ember számára is segíthet a vázrendszeri problémák kialakulásának elkerülésében.

Alkalmazása javasolt a következő esetekben

  • Gerincsérves állapotok hatékony, fájdalommentes kezelése
  • Derék, csigolya, keresztcsonti fájdalmak enyhítése, "becsípődések" megszüntetése
  • Gerinc eredetű szervi problémák megelőzése, kezelése Izmok, csontok, kis­ és nagy ízületek sérülése vagy kóros működészavara
  • Tartási problémák, gerincferdülés, lúdtalp
  • Mozgáshiány okozta ízületi és izombetegségek
  • A vázrendszer egészségének megőrzése
  • Szülést követő vázrendszeri problémák megszüntetése
  • Nyakmerevség, nyaki csigolyák elmozdulása, meszesedése, izomfeszülés okozta fejfájások megszüntetése

Gyakori kérdések

Meddig tart egy kezelés?
A kezelés időtartama változhat a problémák méretétől függően, de maximum 1 óráig tart.

Milyen viselet a legmegfelelőbb?
A kezelés ruhában történik, legjobbak a laza sport­ ruhák / melegítők, fontos hogy az illető kényelmesen mozogjon benne.

Fájdalommal jár-­e a kezelés?
Nem. Az a fájdalom előfordulhat, amelyet a beteg érkezése előtt is tapasztalt, de maga a kezelés leginkább egy masszázshoz hasonlítható.

Hány alkalom szükséges?
A legtöbb probléma elmúlik vagy enyhül már az első kezeléssel, azonban szükséges a 2-­3 alkalom, mert a gyulladások nem múlnak el azonnal, így a következő alkalommal már jóval hatékonyabb kezelést nyújthatunk.

Esetleges mellékhatásokra kell-­e számítani?
A kezelés után fáradtságérzet szokott jelentkezni, valamint másnap izomláz, de ez elmúlik 1-­2 nap alatt.

Mit érdemes hozni a kezelésre?
Orvosi leleteket, vizsgálatok eredményeit.